Wedstrijdverslagen 21 januari en wedstrijden 28 januari

’t Vlaggenschip is afgelopen zondag met z’n zeventienen op bezoek gegaan bij de Amstelveense RC. Met zeventien man op pad gaan is al nooit een recept voor succes, maar het helpt niet als je dan ook nog eens tegen de ongeslagen nummer één van de competitie speelt, en daarnaast ook nog maar eens drieëneenhalve eerste rijers mee neemt. De wedstrijd an sich is niet veel positiefs over te zeggen, dus met #nohate2018 in mijn achterhoofd zeg ik maar helemaal niks.

ARC – ’t Vlaggenschip: 87 – 0 (Dat zegt rugby.nl, althans. Ik ben na een try of zes de tel wel kwijt geraakt.)

Verbeterpunten: Meer dikke gasten bij de Society

’t Puntenkanon heeft een lastige wedstrijd tegen Rugby Club Tilburg gespeeld, maar in ieder geval wel loei geile nieuwe teamfoto’s kunnen maken.

RC Tilburg – ’t Puntenkanon: 54 – 0

Verbeterpunten: Nog beter op foto’s staan.

Er zijn in Nederland nog door toeristen onontdekte plaatsen. Plaatsen waar de echte mannen nog de vangst van de dag eigenhandig op de kade slepen. Vissersdorpen waar werklust en spierballen meer waarde hebben dan intellect en flair. Één van zulke dorpen ligt bijna tegen Utrecht aan: de Meern. Voor de Old een uitwedstrijd waar de mannen naar toe zouden kunnen fietsen (doen ze niet). De zilte zeelucht bleek parten te spelen toen de mannen van URC de wind in hun zeilen kregen. Bij het inpakken van de paling stond uiteindelijk een score van 66 – 0 op het bord.

Utrechtse Rugby Club (URC) – Old USRussianS: 66 – 0

Verbeterpunten: niet van URC verliezen

De Harde Mast is deze week de gevierde partij. Sterker nog, het is het enige team dat punten op het scorebord heeft weten te krijgen. De Amstelveense Rugby Club werd met maar liefst 54 – 24 naar huis gestuurd. Man of the Match: De snor van Jip Jonker.

Harde Mast – Amstelveense Rugby Club: 54 – 24

In het aankomende weekend zijn er twee thuiswedstrijden. Maar dan eigenlijk niet, want we hebben geen palen. De Old gaat op bezoek in Breda, en ’t Vlaggenschip staat een barre tocht naar Groningen te wachten. Dat wordt genieton.

 

Wedstrijden 28 januari

Geef een antwoord