Over

Geachte lezer,

Rugby is a hooligans game played by gentlemen.’ Zo typeerde Winston Churchill het rugby. De leden van de U.S.R.S. zijn echte heren, zelfs wanneer er een vrouw geschoffeerd wordt door de ontblote gedaante van een rugbyer. De kenschetsing van een rugbyer als echte heer krijgt daarin geen gestalte zoals Churchill het heeft bedoeld. Wel in het volgende; wij accepteren wat de scheidsrechter zegt, iemand voor zijn hoofd schoppen wegens onenigheid met de beslissing is er niet bij. Rugby is namelijk een sport waar respect en discipline hoog in het vaandel staan. Onenigheid los je op in de kroeg, na de wedstrijd, door een bak met diegene te adten. Dat is rugby.

Als u iemand vraagt:’ wat is de meest mannelijke sport?’, dan zal diegene niet antwoorden met:’American Football’, niet die sport waar mannen kussentjes hebben als schoudervulling en een helm om hun fraaie gezichtje te beschermen. Nee, rugby is dé mannelijkste sport, u haalt die vent keihard neer al krijgt u een beurse schouder, jammeren is daar niet bij.

De U.S.R.S. is een ste12096515_10207026929848137_5879839968916715228_nrke Society die meedraait in de eerste klasse van Nederland. Tevens zijn wij al drie jaar op rij kampioen van het Groots Nederlands Studenten Kampioenschap Sevens. Tevens zijn wij, met vier lijnteams en een jonghe honden team, de grootste Studenten Rugby Society van het land. Naast het sportieve gedeelte verzorgt de Society ook veel sociale activiteiten. Ieder jaar verzorgt de U.S.R.S. een trip naar het buitenland en een legendarisch beach rugby weekend op Ameland. Daarnaast is er de Hoogtij commissie die verschillende borrels en activiteiten door het jaar heen plant. Denk hierbij aan een nieuwjaars diner, sinterkerst en nog veel meer.

De derde helft van de U.S.R.S. en rugby in het algemeen is het allermooiste wat er bestaat. Menig TD verbleekt erbij.

Kortom: Rugby is de allermooiste sport die er bestaat op deze aardkloot. De U.S.R.S. biedt voor eenieder de mogelijkheid om zich te ontpoppen tot een topspeler. We draaien prima mee in de competitie en voor een goede borrel en derde helft ben je bij het goede adres.

Met 0vale groet,

Joep Boersma
e.t. President der U.S.R.S.